tisdag 23 september 2008

Pastis (Baggensgatan 12, 08-202018)

Steak Minute en vardagskväll, utmärkt fin och mör! Liten och tillsynes populär fransk kvarterskrog i Gamla Stan. Vi satt illa till just innanför dörren.

Har ni tänkt på att det för det mesta (känner bara till tre undantag) är ganska skruvade människor som bor i Gamla Stan? Nåja, många av dem äter här.

Med tanke på ställets storlek (ca 20 sittplatser) förvånade det mig en smula att det tog så lång tid att få fram notan.

Paus (Rörstrandsgatan 18, 08–344405)

Låt mig börja med det som var okej: Servisen - trevliga, välmenande.

Det var verkligen länge sedan jag åt någonting så dåligt ute (Vapiano inräknat).

Förrätt: Lax med rökt gräddfil - Å titta på oss, vi är kreativa här, va spännande och nytt! Ungefär som att servera rårörd potatis med stekta lingon.

Varmrätt: Steak frite. Den segaste Steak fritten jag någonsin ätit. I hela mitt liv. Gick knappt att skära. Jag fick skicka efter en av kockarnas knivar, det visade sig dock att det inte hjälpte, det var som att skära i sten, kniven förlorade sin skärpa direkt. Jag försökte ta en annan steak frite och försökte karva upp den första med, fast det fick jag inte, då det fanns risk för att stället skulle fatta eld, eftersom det slog gnistor när jag slog dem mot varandra.

söndag 7 september 2008

Lisa Elmqvist (Östermalmshallen, 08-55340410)

Åt lunch i baren på Lisa Elmqvist förra veckan. Till min stora besvikelse var Macka-Lisa-röran slut. Jag fick titta i menyn. Där möttes jag av en ännu större besvikelse - Macka-Lisa heter tydligen inte längre Macka-Lisa - den heter Djurgårdare! En sådan fasa! Hur länge har detta pågått? Varför? Katastrof! Byt tillbaka!