tisdag 13 maj 2008

Vapiano (Sturegatan 12, 08-6622011)

Återvände till pastahaket på Sturegatan för en "affärslunch". Denna gång var pastan inte helt förkastlig. Dock upptäckte jag en vass plastbit fem tuggor in i tagliatellen - inte förstklassigt. Detta påtalades och som plåster på såren fick vi caffelatte – gratis(!). Fick känslan av att servitrisen tyckte att hon var väldigt givmild och att man skulle vara tacksam. Hade det varit i USA hade jag ringt min advokat och siktat på en förlikning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm. Självklart inte bra. Men servitrisen försökte iallafall att gottgöra dig.. vad hade du velat att hon skulle göra?

M sa...

Absolut och det var bra. Men jag hade önskat att hon inte skulle gjort en stor grej av att hon fixat gratis-latte när det, så att säga, var en kompensation för något som gått snett. Att man skulle sitta där och vara tacksam för att man fått något gratis. Nä, ta det, be om ursäkt, gå vidare.

(I dröm-dröm-secnariot skulle hon naturligtvis kallat på hovmästaren som i sin tur kallat in ägaren och köksmästaren och att de allesammans först skulle be ordentligt om ursäkt, sedan bjuda på maten och spåra upp den skyldige (kanske genom sina plastkort) och avskeda honom/henne på plats där och då. Inför öppen ridå. Packa och dra!)