lördag 22 mars 2008

Zink Grill (Biblioteksgatan 5, 08-6114222)

Så har det nu äntligen öppnat. Själva Zinkbaren är imponerande, visst, men hela stället luktar Prinsen (-rockvaktmästaren). Det är jättebra, eftersom man var uppskrämd av förhandsinformationen, hela franska 20 - 30-tals grejen känns gjord (tänker på Bistro Nouveau och Le Rouge)

Nåja, var alltså där andra kvällen. Startade med charkuterier på marmor. Helt suveränt. Sedan spädkalv med potatiskaka och bönor i tryffel (på rekommendation). Strålande! Ät det du med! Avslutade med crem caramell och en latte (var helt enkelt för mätt för att prova ostarna - får bli en annan gång). Satt i grillbaren på "traktorbarstol". Inte helt bekvämt kanske men det gav möjlighet att småprata med kockarna och se dem arbeta. De tror att de kan bli bättre, höja, när dem blir mer samspelta. Har svårt att se det, detta var det bästa på bra länge. Framtiden får utvisa.

Grillbaren passar nog bäst om ni är två eller om du är ensam. Vad jag kunde se fanns ej bord för fler än fyra i den gulmålade matsalen.

En gång i tiden låg Isole i dessa lokaler. Det var ett trevligt en-öl-efter-jobbet-ställe med höga ambitioner på maten (läs dyr). Det var oftast tomt och dem tvingades slå igen efter typ 2 år. Kommer att tänka på ett seinfeld avsnitt, där det konstaterar att vissa lokaler i ens grannskap är som svarta hål för restauranger. Att dem startar om och att det aldrig blir nått långvarigt. Vi får hoppas att det inte blir så för zink grill.

Frågetecknen:
Latten smakade inte 100% - den som beställer en latte på kvällen får kanske skylla sig själv, men i alla fall, här finns rum för förbättring.

Grekland är bra på många sätt. De hade tex ett ganska bra fotbollslag för ett par år sedan. Men vin, är det något som dem är berömda för i modern tid? Byt husets.

Oavsett har jag en känsla av att jag kommer besöka zg många gånger och att detta är början på en underbar vänskap.