fredag 30 november 2007

Vapiano (Sturegatan 12, 08-6622011)

Om du istället för att äta en trevlig middag med dina vänner vill köa för lite taffligt ihopsvängd pasta, skall du genast bege dig till Vapianosturegatan. När du kliver innanför dörren får du ett plastkort i handen (tanken är att du skall registrera det du äter på detta kort).

Därefter påbörjas jakten på bord. Den fräscha lokalen har en skön atmosfär och är ganska fullproppad med en publik som mestadels är mellan 20 och 25. Är ni ett större sällskap kanske någon i mörk kostym kommer fram till er efter ett tag och säger: "Vi har ett bord till er om 30-40 minuter, jag föreslår att ni väntar i baren". På vanliga restauranger kallas dessa individer för hovmästare, men här tar man det lite lugnt, så dem har säkert ingen riktig titel.

När ni efter 45 minuter ger er ut för att leta reda på hovmästaren och säga honom ett par väl valda, finner honom i köket, sysselsatt med helt andra uppgifter. Ni blir naturligtvis upprörda. Självklart sätter han då fart och en kvart senare sitter ert sällskap om sex ihopklämda vid ett bord för fyra.

Då startar kö fasen. Först skall ni köa till en antipasti (carpaccio i mitt fall, denna måltids ända ljusglimt). Därefter en huvudrätt. Sedan dolci. Detta köande gör att sällskapet lätt kommer i otakt och du kan sätta dig med din pasta lagom tills dess att din polare avslutat sin tiramisú.

Nu kommer en ny hovmästare och undrar vänligt men bestämt om ni kan tänka er att lämna lokalen omedelbart. Någon vill ha ert bord.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt djävla riktigt! Det där stället är inte värdigt. Vi är kunder inte boskap. Jag spår konken inom 12 månader.