onsdag 3 december 2008

Aroydee (St. Gråmunkegränd 8, 08-212560)

Nu har jag på begäran varit på Aroydee - tack anonym för tipset!

Var där med mamma som bokat bord. Det visade sig snart vara ganska onödigt, kändes som det var rena rama turen att de hade ett bord ledigt - inte vana vid lunchbokningar? Vi hamnade alltså ganska snett och jag kom att tänka på en låt som går nått i stil med: "this will go down on your permanent record". Vad heter den låten? (är det Violent Femmes - Kiss off - som inte verkar finnas med på spotify?). Någon som vet?

Nåja, efter den dåliga inledningen spottade de upp sig och var rappa och tillmötesgående. Matsalen vi placerades i (rakt in och till höger) var mörk, kal och i blått. Påminner alltså en smula om en grotta. Övriga gäster verkar främst komma från orienten vilket är ett gott tecken.

Mamma och jag delade på 7 olika rätter och det mest exotiska vi beställde var något sött bröd med kött i. Till kalaset drack vi te. På det hela taget en trevlig och prisvärd upplevelse för 400 kr. Vi gick därifrån mätta och belåtna.

I jämförelse med Chopsticks är Aroydee, även om det är marginellt billigare inte bättre. Det är inte speciellt mycket sämre heller. Dumplingarna anser jag vara likvärdiga. Chopsticks vinner på fräschare lokal. Finns det fler ställen som serverar bra Dim Sum? (eller riktigt dåliga)

2 kommentarer:

Anonym sa...

>fler ställen med bra dim sum?....

Har hört något om ett ställe på kungsholms strand (litet cafe..nr 157???) som tydligen skall ha extremt bra dim sum.Har dock inte fått tillfälle att prova själv.

M sa...

Hej Robert,
Jag har inte hört talas om det stället men får självklart undersöka saken.

/M